grad objHeader

Registreringsnummer

(t ex ABC 123)
grad objHeader

Bilmodell


grad objHeader

Produktmeny

grad pageTitle

Köpvillkor

World Of Wheels - allmänna villkor för konsumentköp

 

Köp- och leveransvillkor sammanfattning

 

Du väljer själv om priser ska visas med eller utan moms. Frakt tillkommer på samtliga köp.

 

För att beställa måste du kunna ta emot e-post för att bekräfta och fullfölja ett köp.

 

Du betalar säkert och smidigt med hjälp av Klarna Checkout. Där kan du välja mellan faktura, kreditkort och avbetalning. Företag kan endast välja Klarna Faktura. Om ett företag önskar avbetalning måste någon på firman genomföra köpet då Klarna Checkout endast accepterar personnummer idag, och inte organisationsnummer. 

 

Leveranstiden är beroende av fabrikat. Normalt är leveranstiden 2-3 dagar, men leveranstider upp till 5-6 arbetsdagar kan förekomma. Alla försändelser sker med DHL eller posten.

 

Enligt konsumentköplagen har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar, du betalar då själv returfrakten. Om produkten är felaktig vid leverans reklamerar du produkten och vi ersätter den med en likvärdig. Om du vill ångra ditt köp, reklamera eller har frågor om pågående leverans så mejlar eller ringer du oss.


Viktigt! Skriv ditt registreringsnummer vid Ordermärkning i rutan Ert ordernummer.


Nedan kan du läsa mer detaljerat om köp- och leveransvillkor.

 

1. Vem får handla hos oss?

För att få handla hos oss måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt vara fri från betalningsanmärkningar. Vi förbehåller oss rätten att annullera en beställning av en person som har uppgivit felaktiga personuppgifter eller har betalningsanmärkning.

 

World Of Wheels riktar sig till privatpersoner och företag.

 

2. Tillämpning

Dessa villkor gäller, om inte annat har överenskommits, för alla avtal som World Of Wheels ingår med privatpersoner. Avtalet upprättas samtidigt som World Of Wheels bekräftar din beställning. Genom att beställa accepterar du de allmänna villkoren.

 

3. Prissättning

Samtliga priser som anges på hemsidan är nettopriser, du väljer själv om priset ska visas med eller utan moms. Frakt tillkommer alltid. Avgift från Klarna Checkout kan förkomma beroende på vilket betalningsalternativ du väljer.

 

4. Betalningsvillkor

World Of Wheels samarbetar med Klarna AB ("Klarna") vid kortbetalning samt vid faktura och delbetalning. Vid köp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Klarna. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit.

 

Klarna Checkout

Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst.

En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert. Om du vill kan du koppla en PIN-kod till Klarna Checkout.

För mer information och de fullständiga villkoren för Klarna Checkout  kan du ta del avhär.

 

5. Leverans- och fraktvillkor

World Of Wheels samarbetar med DHL. Produkterna skickas antingen till ditt lokala DHL ombud eller direkt hem till dig beroende på försändelsens vikt och volym.

 

Leveransadress

Vid fakturabetalning med Klarna kan leveransadressen endast vara folkbokförd adress. Vid betalning med kort kan du dock ange annan leveransadress om produkten exempelvis ska skickas till jobbet. Om du har andra särskilda önskemål avseende leveransen anger du det i meddelandet i din beställning. World Of Wheels bär risken tills produkten är avlämnad till kund. Observera att vid val av annan leveransadress övergår risken på dig när bildelen är avlämnad till angiven adress.

 

Leveranstid

Leveranstiden är, beroende på fabrikat, normalt 3 - 4 arbetsdagar. Om produkten inte finns på vårt lager eller är beställningsvara kan leveranstiden vara längre.

 

Beställer du flera produkter kan godset komma i flera försändelser, dels eftersom produkterna kan vara svåra att sampaketera, dels för att produkterna kan beställas från flera olika lager. Leveranstiden kan variera för produkter som beställs från olika lager. World Of Wheels ansvarar inte för någon skada till följd av att de aviserade leveranstiderna överskridits.

 

Fraktalternativ

Det finns flera typer av frakt beroende på vikt och storlek:

 

Outlösta paket

För outlösta paket, eller om mottagaren inte vill ta emot leveransen, debiteras en avgift för att täcka transport- och administrationskostnader.

·       Brev och paket upp till 35 kg: 250 kr

·       Paket över 35 kg: 450 kr

·       Halvpall (t ex komplettahjul): 700 kr

·       Helpall: 950 kr

 

Klarna sköter dessa fordringar.

 

6. Mottagningskontroll av gods och anmälan av transportskada

Produkter från World Of Wheels levereras genom DHL eller Postens försorg. Det åligger köparen/godsmottagaren att vid godsets mottagande undersöka att godsets transportemballage är oskadat och säkerställa att rätt antal kolli tas emot.

Om den levererade produkten transportemballage uppvisar skador måste produkten omedelbart packas upp för att se om något saknas eller är skadat. Om så är fallet ska en reklamation göras till DHL eller Postens kundtjänst. Synlig skada reklameras omedelbart, dold skada inom 7 dagar. I de fall köparen inte är densamme som godsmottagaren är det på köparens ansvar och skyldighet att informera godsmottagaren angående gällande villkor. Köparen/godsmottagaren kan alltid vägra att ta emot en produkt som uppvisar skador på transportemballaget i samband med att den levereras. Köparen/godsmottagaren får inte själv skicka tillbaka skadat gods till World Of Wheels. Det är DHL eller Posten som ansvarar för att det skadade godset blir hämtat. Transportemballage, förpackningsmaterial, bubbelplast etc. måste sparas.

 

7. Ångerrätt

Vid köp i vår Internetbutik gäller lagstadgad ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen.

Du kan ångra ditt köp upp till 14 dagar (minst 7 arbetsdagar) från det att du tagit emot produkterna eller hämtat ut det via ditt DHL ombud. För att din ångerrätt ska gälla måste den returnerade produkten vara i väsentligen oförändrat skick, det vill säga oanvänd och i oskadat skick. World Of Wheels förbehåller sig rätten att granska returen och göra en bedömning om kraven för ångerrätt uppfylls. Först därefter kan returen till fullo godkännas och köpet hävas.

Om du utövar ångerrätten står du själv för returkostnaden. Om du utövar ångerrätten på grund av att produkten inte passar står World Of Wheels för returkostnaden under förutsättning att du vid beställningen har angivit korrekt registreringsnummer, samt att World Of Wheels har givits en rimlig chans att kontrollera att vald produkt passar din bil. Eventuell återbetalning av returkostnad sker ej i samband med retur utan endast under förutsättning att returen godkänts i enlighet med vad som föreskrivs nedan.

För utövande av ångerrätten måste du meddela oss detta inom den föregivna perioden. Detta gör du genom att kontakta oss, innan du returnerar. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelsen!

När World Of Wheels har fått tillbaka produkten och godkänt returen sker återbetalning i normala fall inom några dagar. Beroende på betalningsmetod och handläggningstid hos respektive bank kan återbetalningen ta olika lång tid. Återbetalning sker dock, förutsatt att returen godkänts, senast 30 dagar från det att produkten returnerats till World Of Wheels.

 

Tänk på följande när du gör en retur:

·       Spara alla kartonger och förpackningsmaterial under de 14 dagar som ångerrätten gäller.

·       Paketera produkten väl. Produkten ska returneras på motsvarande sätt som du fick den levererad.

·       Du som kund ansvarar för transporten tillbaka till oss.

·       Returnera produkten i oanvänt och oskadat skick inom 14 dagar från det att du tog emot leveransen, eller hämtade ut varan via ditt DHL ombud.

·       Spara din retursedel. Retursedeln ska skickas med i försändelsen.

 

8. Fel i vara

Vid fel i varan kan du enligt konsumentköplagen kräva avhjälpande eller omleverans om detta kan ske utan väsentlig olägenhet för World Of Wheels.

Enligt konsumentköplagen måste du som köpare bevisa att felet på produkten fanns redan vid köpet. Samtliga rea, begagnade och utförsäljningsprodukter säljs i "befintligt skick". World Of Wheels ansvarar inte för fel som orsakats av felaktig montering. Produkterna ska monteras i enlighet med tillverkarens rekommendationer och/eller på ett fackmannamässigt sätt. World Of Wheels ansvarar inte heller för fel som orsakats av olyckshändelse, vanvård, onormal användning eller liknande efter tidpunkten för produkten avlämnande. Med onormal användning avses bl.a. tävlingsverksamhet och trimning.

 

Meddelande om fel i vara

Ett meddelande om fel måste lämnas till World Of Wheels inom "skälig tid" efter det att du märkt eller borde ha märkt felet (reklamation). Om du reklamerar inom 2 månader anses det alltid som skälig tid enligt konsumentköplagen.

 

Returkostnader

Om du får en defekt eller fellevererad produkt kommer World Of Wheels i händelse av retur att stå för returkostnaden. Om du returnerar en produkt som inte är defekt eller fellevererad står du själv för returkostnaden såvida du inte har utnyttjat din ångerrätt och vid beställningen angivit korrekt registreringsnummer, samt att World Of Wheels har givits en rimlig chans att kontrollera att vald produkt passar din bil i enlighet med vad som föreskrivs i avsnitt 6 ovan.

 

Återbetalning

Eventuell återbetalning av pengar sker till ditt konto efter mottagande och godkännande av reklamationen.

 

Reklamationsfrist

Du har enligt konsumentköplagen rätt att reklamera fel i upp till 3 år från och med det datum produkten levererades. Efter 6 månader måste dock du bevisa att felet på produkten fanns redan vid köpet.

 

9. Mellanförsäljning

 

World Of Wheels reserverar sig för mellanförsäljning. Avtal om köp enligt dessa villkor är slutgiltigt först då World Of Wheels lämnar bekräftelse på att produkten kan levereras.

 

10. Säkerhet och sekretess

Information om person- och kreditkortsnummer lagras inte av World Of Wheels utan endast av våra betalningspartners DIBS och Klarna. World Of Wheels lagrar endast information om själva ordern.

För att få handla av oss vill vi att du lämnar ett mejladress och telefonnummer som vi kan nå dig på. Det använder vi bara om vi har frågor om din order, t.ex om en av våra säljare upptäcker att produkten inte kommer att passa i din bil. Vi kommer inte att skicka reklam el. dyl. till dig på telefon eller mobiltelefon. Däremot använder vi ditt mejladress eller mobiltelefonnummer för att avisera ditt paket. De personuppgifter som behandlas av World Of Wheels lagras och/eller behandlas i vårt affärsdatasystem i enlighet med tillämpbar och gällande lagstiftning om skydd av personuppgifter. Till den del World Of Wheels hanterar dina personuppgifter förbinder sig World Of Wheels att respektera och skydda dessa uppgifter i enlighet med gällande lagstiftning.

På World Of Wheels används sessions-, text-, och tredjepartcookies för att hantera besökarens interaktion med de olika sidorna, för att analysera besökssiffror samt för att hantera betalningar på ett säkert sätt. För att kunna använda World Of Wheels fullt ut krävs att du accepterar cookies. World Of Wheels lagrar ingen personlig eller känslig information i cookies. Information om hur du stänger av eller sätter på cookies finns i hjälpfilerna för din webbläsare. I de flesta webbläsare är hanteringen aktiverad från början.

 

11. Företagsuppgifter

Nätbutiken drivs av World Of Wheels AB. Företagets adress är Magasinsvägen 7, 438 36 Landvetter, Sverige.

 

12. Kundtjänst

Har du frågor som rör World Of Wheels är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi hjälper dig med frågor som rör exempelvis hur du handlar på World Of Wheels, våra köp villkor, din orderhistorik och reklamationer. Du kontaktar oss antingen per e-post [email protected] eller på telefon 031-51 22 88. Vi finns på plats måndag till fredag kl 08.00 - 17.00.

 

13. Förbehåll

 

World Of Wheels förbehåller sig rätten att annullera beställningar om det gäller felaktigheter såsom tryckfel vid tekniska problem eller massbeställningar. Vidare svarar vi inte för de uppgifter som återges i betalningsvillkoren i avsnitt 4. I denna del hänvisar vi till våra ansvariga betalningspartners. Fakta- och prisuppgifter, dokument och tillhörande grafik som publiceras på denna server kan innehålla tekniska och/eller grafiska och typografiska fel. World Of Wheels friskriver sig från ansvar vad gäller varje sådan i denna server liggande information såväl från annan refererad information och/eller dokument inom eller länkad till denna publikation. Informationen häri ändras periodvis. World Of Wheels förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information, inklusive - men ej begränsat till - priser och produkterbjudanden utan föregående avisering och rätten att när som helst göra förbättringar och/eller ändringar i varje slag av innehåll på denna server utan skyldighet att på särskild plats informera därom.


  

Viktigt om produkter från World Of Wheels             

World Of Wheels strävar alltid efter att du ska mottaga 100% intakta varor. 

Därför är det viktigt att uppmärksamma följande: 

Är varan skadad vid mottagande skall det reklameras till transportbolaget innan 7 dagar. 

Reklamation om transportskador eller saknat gods kan inte behandlas efter 7 dagar. 

Anmärkningar skall anmälas senast 7 dagar efter mottagandet. Därefter kommer vi ej att behandla ärendet.  

Innan montering av däck på fälg: 

Titta så att levererade varor överensstämmer med de beställda varorna. 

Provmontera 1 fälg på bilen, för att kontrollera att fälgen passar navet och att det är frigång till bromsar, styrleder samt karosseri. Om bultar, centreringsringar eller andra tillbehör medföljer skall dessa användas. Kontrollera bultarnas längd så att dessa inte tar i några bromsdetaljer. 

Undgå därför: 

Att montera däck på fälgarna före ovanstående är kontrollerat. 

Vid eventuell reklamation: 

Det är viktigt att begränsa skadans omfång, om reklamationen skall accepteras av däck- fälgproducenten. Synliga fel eller skador skall därför konstateras innan däcket/fälgarna monteras. 

Skevhet i fälgen syns alltid vid balansering av hjulet och skall därför konstateras innan fälgen kommer ut och körs på väg. 

Skador orsakade av på- eller avmontering medför att producenten kommer att avvisa en berättigad reklamation. 

Vid eventuell retur fälgar: 

Fälgarna skall vara 100% OK i intakta originalkartonger. 

Det betyder att fälgarna inte får ha defekter från transport- eller monteringsskador, att de är fullständigt rengjorda och att det inte är märken från balanseringsvikter eller ventiler. 

Är ovanstående inte i ordning förbehåller vi oss rätten att inte köpa tillbaka fälgarna/däcken/varorna. 

Kontakta alltid World Of Wheels före en eventuell retur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Winbas e-handel
grad objHeader

Kundvagn

Kundvagn tom
grad objHeader

Mitt konto

Användarnamn:

Lösen:closed Glömt/Ändra lösenord
closed Ny kund
grad objHeader

Visa moms

Visa pris inkl. moms
Visa pris exkl. moms